Ursula von der Leyen utlovar en industry deal

Ursula von der Leyen säkrade med god marginal sitt ordförandeskap i Kommissionen för de kommande fem åren när Europaparlamentet samlades i Strasbourg för sitt första Plenum efter EU-valet.

I sina strategiska riktlinjer för den kommande mandatperioden utlovar Von der Leyen en ”Clean industrial deal” inom de första 100 dagarna av mandatet.

– Vi ser positivt på den tydliga satsningen på konkurrenskraft, vilket har efterfrågats av både industrin i Antwerpen deklarationen och från medlemsstaterna i den Strategiska agendan för 2024-2029, säger Mikael Möller, chef för IKEM Bryssel.

För att ”the green deal” ska kunna genomföras på ett framgångsrikt sätt behövs en samsyn och ett nära samarbete mellan medlemsstaterna och Europaparlamentet.

– Mycket arbete ligger framför oss för att få till den ”industry deal” som bäst stärker IKEM:s medlemsföretag. Vi behöver en "Team Sweden-anda" för att klara det. Våra samtal i Strasbourg med svenska europaparlamentariker inger gott hopp om en bra dialog de kommande åren, säger Mikael Möller, chef för IKEM Bryssel.

Läs de politiska riktlinjerna för 2024-2029 här e6cd4328-673c-4e7a-8683-f63ffb2cf648_en (europa.eu)